Svettbandy.

Dagens distans blev strax efter 6 imorse, sprang Rocklunda femman och dit och hem. Höll pecis 5fart hela passet igenom förutom första 1.5 som alltid är tröga på morgonen.

Det blir dubbla pass idag i.o.m. att svettbandyn börjar ikväll igen efter sommaruppehållet. Jag ska försöka ta det lite försiktigt och vara rädd om knäna.


Tuffa veckor nu.

Veckan avslutades med 11km i lugnt tempo. Höll faktiskt 5:25 i smitt! Det svar svårt att komma ner i den farten, kändes knappt som jogg. Det är väl när man kör ett lugnt pass man verkligen känner vilken utveckling man gjort. Återhämtningen i backarna och mellan passen har blivit sjukt mycket snabbare.

Blir lite tuffare veckor nu för att kunna formtoppa inför LL. Gymmet idag, onsdag och fredag. Förhoppningsvis får jag testa Berzerk den här veckan, Dömstedt skulle ta med en burk åt mig. Styrkan på mornarna kan ibland vara rätt seg.

Tisdag 10k i 5fart och innebandy.
Torsdag korta intervaller.
Fredag 10k 4:40fart.
Söndag långpass terräng 18k 5fart.

Lördagen borde bli vila!



Tröskelpass på morgonen.

Har jag aldrig gjort och det satt långt inne. Trött som fan när klockan ringde 07 och sen var jag ute vid 7.20. Planen var 8km i 4:30 fart och jag fick kämpa efter den första kilometern för att komma upp i tempo. Men det släppte hyfsat till slut.

I morgon är det 12 lugna kilometer och jag funderar t.o.m på att ställa ett tempoalarm som ringer om farten höjs för mycket.

Bra fart!


6x1000m

Sista tusingen på 3:42. Kunde nog tryckt på lite hårdare kanske men jag är nöjd.


Ledig

Efter dubbla pass i tisdags så räckte det med enbart styrka igår. Biceps och rygg. Passade på att fylla år också(!). Fick en massa dollars av morsan och en middag hemma hos Björk.

Snart blir det långa intervaller och efter det blir det en fisketur med grabbarna.

..

Snart dags för andra passet för dagen, 10km i LUGNT tempo. Det gäller att hålla det bara.
Idag på morgonen blev det 5km i 4:50 fart. Annars har veckan varit som vanligt med bröst, axlar, triceps och vader igår.

I söndags däremot rev jag av 17.5km varav 12km av dom på skogsstigar. Det var så sjukt roligt! Fartkänslan blir helt otrolig och man får jobba med flåset och benen på ett helt annat sätt. Jag sprang bort till Rocklunda och hoppade direkt på MTB-spåret och försökte hålla det hela vägen bort till Rönnby, men ibland tappade jag bort mig då det går stigar åt alla håll på vissa ställen.
Fick en ganska dålig femma när jag skulle vända på norra Rönnby. Fastnade vid en åker och fick springa i den plöjda jorden och hoppa över ett gäng bevattningsdiken. Försökte hålla mig på kanten iaf.
Sen på vägen tillbaka kom jag på MTB-stigarna igen och då fick jag upp farten lite. Mot slutet så var jag nära att stuka foten två gånger så då förstod jag att jag var trött. Hoppade av spåret i slutet av Rönnbyfemman och drog på lite inpå Rocklunda. Fyllde på vattenflaskan och avslutade med en liten bit på stigarna igen.

5:40 i snittempo.
160 i medelpuls.



17km idag/2 pass!

Första passet imorse på 7km gick helt ok. Tröttsam start ungefär 15min efter att klockan ringt. Men efter ett par km så tryckte jag på lite grann och snittempot blev kanske kring 5:10.

Tröttheten slog till sen på jobbet. Ont i ryggen och ganska mycket att göra. Bestämde mig för att ta ut en semesterdag imorgon för att låta ryggen vila lite. Var helt rökt ett tag sen och funderade någon gång på att skjuta löpningen till imorgon i.o.m. att jag ändå är ledig då. Men när vi kom in igen så tog jag en proteindrink och en tårtbit och piggnade till lite. Men det kändes inte som att jag skulle ha någon som helst fart i mig.

Kom ut strax efter åtta och drog iväg i ett hyfsat lugnt tempo. Runt 5:20. Kände ganska snart för att jag åtminstone ville ligga på samma tempo som på morgonens pass. Kom in på Rocklunda och testade några utförslöp med rejält rull nerför. Sen höll jag i tempot en stund och kände att jag knappt var trött så jag drog på lite mer och jag höll i det under hela femman på Rocklunda. Tog den på 22:25(!). Löpning är bra konstigt. Andra träningspasset för dagen, fysiskt trött innan, tårta och protein och så drämmer man till med en av mina bästa femmor någonsin i terräng! Och det fanns rejält med utrymme för att dra på ännu mer! Perfekta förutsättningar idag på asfalt så hade nog 20 gränsen legat pyrt till.

10km totalt.
50:09 (med upp- och nedjogg(!) i visserligen liiite högre tempo än vanligt men ändå lugnt)
4:59 i snitt
165 i medelpuls.

Det blev inge bra med orginalsulorna i Triumphen. Dom blev lite för stora då, jag provade ut dom med mina inlägg i. Så i NY blir det att köpa ett par nya distansdojor att spara till våren. Antingen nya Triumph 8or eller kanske Adidas Adios. Jag kommer nog köpa mig ett par Five Fingers och ett till par Pumas som racingdojor också. Sen blir det nog minst två till par vanliga skor och kanske ett par kängor. Kommer bli trångt!

Imorgon kommer benträningen på gymmet bli ganska försiktig.

CL och pizza!

Gymmet imorse, rygg, biceps och lite mage.
Efter jobbet så blev det Champions League med Björk och två pizzor. Fin dubbeldejt!

På tal om dubbel så ska jag i morgon ge mig på dubbla pass. 7km på morgonen och 10 på kvällen. Båda lugna.

Beslutade mig idag för att i fortsättningen springa utan mina formgjutna sulor även i distansdojorna. La i orginalen och kommer nog bara att använda mina ortopediska på långpassen framöver. Det var ju rätt längesen benhinnorna strulade, typ två år sen.

Så säger vi.

En låt på det också.

Långa intervaller.

Skapade mitt egna intervallpass med hjälp av Garmin Training Center för första gången idag. Det funkade överraskande bra.

Körde 3km uppjogg bort till kyrkogården.
4 stegringslopp.
Sen långa intervallerna på 4x5min i 3:55-4:15tempo.
3km nedjogg.

Kändes bra i kroppen efter vilan som varit sen i torsdags. Resten av veckan består av 2 gympass, 10k på torsdag, backlöpning på fredag eller lördag samt ett långpass på kuperad bana över 18k.

Får hoppas det funkar!

Var och kollade ryggen idag hos naprapaten och han knäcke mig och jag fick lite massage. Han trodde att min axelväska som jag bär fram och tillbaka varje dag, oftast full med träningskläder och matlådor, till jobbet kunde vara problemet. Låter sjukt men han sa att det var ganska vanligt. Ska testa med ryggsäck ett tag så får vi se. Han sa också att min kropp behöver mer massage om jag ska träna så många pass som jag gör. Fick ett nummer till en idrottsmassör och jag har bokat tid hos honom för en löparmassage efter Lidingöloppet.

Tillbaka från de döda.

Kom hem från Sjögedal i söndags och körde första passet på gymmet igår och det var lite segt men gick helt ok.
Idag blir det nog fartlek över 7km.

En månad kvar till NYC!

Vila!

06.00 kom jag ut i morse och sprang 15km i behaglig fart. Runt 5:40 tempo.
Morgonlöpning är inte min melodi men jag måste göra det oftare för att vänja kroppen. I framtiden vill jag kunna köra dubbla pass med löpning både morgon kväll vissa dagar. Alternativt cykling/simning på morgonen och löpning på kvällen.

På tal om cykling så är det nästan dumt att inte köpa med mig en cykel hem från USA. En Scott eller en Specialized som kostar 12.000 här hemma går att få för 6-9.000 over there. Får se vad kreditkortet säger. 

Nu blir det zip and none träning fram till måndag. Ska bli skönt faktiskt, säger jag nu iaf.
Men förra veckan var tuff och den här veckan lite lugnare. En totalvila på det blir nog bra återhämtning för kroppen. Sen blir det hårdkörning igen!

Så säger vi.


Stressigt.

Jobbade extra idag men tänkte att det nog skulle bli så pass lugnt att jag kunde gå hem en stund när jag hade min tvättid.
Glöm!
Kom hem vid 19, slängde in maskinerna, snackade i telefon för att bestämma käk och greja bil angående helgen, svarade samtidigt på typ fem sms, in med tvätten i torkrummet, sprang 6km i ett egentligen för högt tempo, stretchade i tvättstugan medan den sista maskinen gick klart, lagade mat och matlåda till imorgon, åt, diskade och dricker nu en whisky för att komma ner lite. Hyfsad aktivitet på dom tre timmarna jag varit hemma.

Tvätten får hänga till imorgon bitti så jag får gå upp en halvtimme tidgare, dvs. 0600. Sen gymmet och sen jobba.
Efter jobbet ska jag och Björk köpa allt käk till helgen. Mat för fyra dagar till sex grabbar.

Sen på torsdag morgon ska jag försöka få in 14km innan jobbet för vi åker klockan tre på eftermiddagen. Men sen då jävlar. Då blir det chill, kräftor och öööööl.

25km


25km terräng fick räcka idag. Blev riktigt trött vid 15 och min nya bästa kompis Vänstra Vadén blev tjurig som fan i en uppförsbacke där nånstans. Åt en energikaka vid 17 och den hjälpte lite. Glömde pulsbandet för första gången idag tror jag.
Konstigt men ganska skönt att springa utan. På ett långpass så är det väl ändå inte superintressant att studera pulsgrafer.

Klarade mig ifrån regnet och det sprack t.o.m. upp ett tag. Annars var det jävligt blött. Fick springa genom ganska många djupa pölar men så fort man gjort det en gång så är det bara att köra på.

Något som är sjukt jävla irriterande är att Forerunnern spårar ur när det är fuktigt och blött. Idag var den bråkigare än nånsin och det var risk ett tag att den skulle stänga av sattellitmottagningen och då hade jag fan aldrig fått igång den igen. Touchringen som styr klockan gillar inte väta direkt. Sen att försöka torka den när exakt allt är blött är tamejfan helt omöjligt.

Mycket alkohol nu.

Sitter och laddar nu för dryga 30km. Vädret lämnar dock lite att önska.
Kvicksundsrundan får därför bli vid ett annat tillfälle. Tanken med den är ju för den fina vägen över Rytterne. Nu blir det istället ett varv på Rocklunda 15 och ett par extra på femman. Kan lika gärna köra lite extra backar nu när det ändå inte blir nån finrunda.

Har sen styrkan i fredags en ond vänster baksida. Jag måste träna vänsterbenet en extra gång hela tiden för att det någon gång ska komma ikapp det högra. Men när jag blir varm så ska det nog inte vara några problem idag. Vänstra vaden är också lite trött sen det lite snabbare tempot igår.

"Dag 3" på styrkan:
Knäböj 4*6-8
Rakbensmarklyft 3*10
Benspark 3*10 maskin
Bencurl 3*10 maskin
Stående vadpress 4*10
Crounches/situps 3*10-15
Kabelcrounches 3*8

Har druckit vin varje kväll nu sen förra helgen tror jag. Inga mängder direkt men ändå. Nästa helg är det ju kräftfiske så då lär det ju slinka ner ett och annat glas+järn. Så vafan! Jag får se det som kolhydratladdning. Och på tal om kolhydratladdning så har jag kört ordentligt med pasta både igår och idag. Tillsammans med the motherloads of pasta så hade jag strimlad ryggbiff, kantareller och lök i gräddsås. Så jävla sweet!

Fan vad det ska regna då.
Jaja. Det får gå.
Så säger vi.

Bakus smällus.

Skulle gå ut och springa lugnt och svettas ut lite.
Men det blev 5.5 fartlek.

4:49@75%

Testade lite 4fart och vaden kändes lite bättre men den är bra tjurig nu efter. Får se hur långpasset blir imorgon.

15km


Testade att höja farten lite på andra varvet i spåret. Sprang en 5a på strax över 25 så det var väl helt ok men fick ganska snabbt små känningar i vaden.

Avett Brothers


Like a baaaoooss


Vila

Igår kväll efter jobbet blev det vin, mat och bastu hos Björken. Trevligt som attan!

Gym i morse där "dag 2" kördes.

Marklyft 3*6
Skivstångsrodd 3*8
Latsdrag eller chins 3*10
Omvända ryggresningar 3*max
Bicepscurl med stång 3*8
Hammercurl 3*8 tumme mot axel
2*10 handleder
Tåhävningar 3*30

Ikväll efter jobbet blev det vin på Circus med Ronnie och Pernilla. Trevligt som attan igen!

Drog ihop 3 matlådor nu när jag kom hem. Nöjd som fan över det.
I morgon blir det förhoppningsvis 14km på Rocklunda. På söndag planerar jag att springa från Kvicksund och hem via Rytterne och Barkarö.




Återhämtning

Idag blev det lugn distans över 10k för att få lite snabbare återhämtning från igår. Femman på Rocklunda samt dit och hem. Gymmet imorse och sen var det en heldag på sjön.

Så vart! Så säger vi.

RSS 2.0