Arcade Fire.

En av världens bästa ever.


Långpanne-tisdag.

26km på en tisdag? Det gick. Men det gick medvetet långsamt. Joggfart, kändes som jag kunde gå snabbare nästan, 5:55/km typ. Marafarten år 2010. Sjukt.

Imorgon blir det sumpan och på torsdag går planet mot Bologna där en liten Fiat 500 väntar på oss för att ta oss till Florens och Pisa.

Så nästa pass utgår från det här stället.


Buon giorno eller nåt.



På tåg!

Långpasset gick ut från sumpan men gick Kungsholmen runt istället. 27km i snabba skor och det funkade bra, så snabba skor på maran. Höll runt förra årets maratempo, alltså 5:20 cirka.
Veckan har tyvärr bara innehållit ett styrkepass. Men jag kände mig lite krasslig häromdagen och fick stryka ett pass.
Igår invigde jag mina nya Adidas Adios 2. Dom är lite, lite tajta men det funkade. 15km i 5:20 fart. Jag får se om det blir dom eller Puma Roadracer på maran.
Ikväll blir det 8km i tunga skor. Så sakta och mjukt. Lördag är det träningsvila och på söndag 8km snabbdistans.
Nästa vecka är lite klurig då den veckan avslutas i Florens. Jag tror jag kommer lägga långpasset på tisdag redan, torsdagens tröskelpass på onsdag kväll om jag känner mig pigg annars stryker jag det. Ett pass måste jag få till i Florens och det får bli 10-13km lätt distans. Turista!
Så förhoppningsvis 3 pass. Bara extrapasset blir struket.

Lång- och backpass.

Jag har slarvat lite med styrkan på senaste men jag försöker få in två styrkepass i veckan i varje fall.

Två backpass på de senaste sex dagarna. Inte skitkul men skönt efteråt.

Söndagens långpanna skulle bestå av 25km samt en fyra km lång fartökning (5:00 tempo) efter 70 min. Det gick bra men tröttnade helt efter fartökningen och fick hemlängtan. Vände hem lite för tidigt och då var det kört, så passet slutade på 23.5km.

Vila från löpningen idag och imorgon. På fredag lägger jag morgondagens långintervaller. 6x1km i 4:10-4:20 fart! Det ska bli kul! På lördag stryker jag extrapasset för att jag förmodligen kommer vara rätt trött efter fredagkvällen. Söndagens pass på 27km i lätt fart får jag köra i Sumpan/Solna. Funderar på att springa till Hagaparken.

Psyke - Palle 0 - 1

I bilen på vägen hem från Hudiksvall kände jag det. Långpasset kommer bli sent.

Stackars Jennie får lida när min självömkan kickar in. Hon är superbäst och springer in och handlar mat i Sumpan, tillagar den supersnabbt under tiden jag parkerar. Jag äter den svingoda pastan och sen åker jag med min självömkan mot Västerås.

Vid sextiden någon gång kommer jag hem och har precis lagt mig i soffan, och då bestämmer jag mig för att skjuta på passet till måndagen. Kommer sen på lite bättre tankar och tänker, att om jag nu lämnat Jennie får jag väl fan se till att springa också. Bestämmer mig för att ta nästa torsdags backpass istället och då går det snabbt, när jag väl vet att jag slipper fixa i ordning rygga med vätskesystem, iPod och andra grejer som jag absolut inte förberett. Är ute och joggar upp vid kvart i sju!

Fan vad lätt det känns tänker jag efter 2k, sömnigheten efter 40 mil i bilen är som bortblåst. Då tänker jag att jag kan lika gärna fortsätta och så får vi se hur det går. Hinner inte springa mer än 4k innan jag bestämt mig för att ta sikte på flygplatsen, sen ta österleden och norrleden mot Rönnby. Borde ligga på 20k där någonstans(det var 19.5K). Slutade på dryga 24k! 

Puckat kanske att gå ut utan vatten och lite tjockare kläder men vafan, ibland måste man lura skallen lite.
Stannade och drack lite på OKQ8 Österleden. Fick i mig hyfsat med mat när jag kom in och gick och la mig ganska snabbt.

Distans: 24.66km
Tid: 2:19:23
Medeltempo: 5:39/km
Medelpuls: 143
<--- !



RSS 2.0