3:28:59

Sjukt nöjd! Var inte alls tränad för 3:30 nu med facit i hand, men jag grisade mig igenom sista 12 med en snittid lite över 5fart. Slog alltså PB med 16min!

Halvmaran gick på 1:43:08 som också blev PB.

Missade Jempa vid 5k men fick se hennes meddelanden på Erdingers gigantiska skärm vid 21k. Sen mötte hon upp och sprang med en bit vid 37k :)

Nu jävlar blir det öl!


God morgon!

Beställt taxi till 7:30. Vågar inte riktigt chansa på tuben, fast den har funkat jäkligt bra hittills.

Var först ner till frukosten 05:30!

Börjar känna av lite nervositet.


Berlin!


Hel.

Efter nertrappning av löpträning, två dagars total träningsvila och diklofenak så har jag inte någon som helst känning någonstans. Kan inte ens minnas sist jag vilade för vilans skull utan att det var en skada. Sjukt skön känsla!

Nu är det nära.

Tar en kort tur imorgon kväll på 5km med sista km i tävlingstempo. Sen bär det av på fredag morgon!


Dylan

Bob Dylans nya album Tempest är riktigt bra.
 

Joe Rogan

Han är lite av en sköning tycker jag. Kanske något gapig men hans podcast har jag lyssnat lite på och man hör att han är ganska smart. Eller att han har intressanta teorier kanske man ska säga och att han pratar om forskarnas teorier på ett annorlunda sätt. Här är ett klipp med några av dom. 
När man kollar på det där så börjar man fundera på rätt mycket.
En podcast med Neil Degrasse Tyson och Joe Rogan vore något.
 
 
Annars så är det vila som gäller nu. Sprang ett pass igår morse på 9km i 5fart, det kändes lite segt, benen var lite slitna och framförallt foten var otroligt jobbig när den var kall. Ska försöka massera med tigerbalsam i ett par dagar nu. Passar på att köra en kur diklofenak innan söndag också för att få bort småskavankerna. 
 
 

Nertrappning.

Sprang sista långpasset. Vände på 10km på Kungsholmen, som för övrigt är för trångt för antalet löpare som springer där, sen ytterligare 10km och sprang sista 10 på bana. Planen var att hålla överfart jämfört med maratempo, alltså ca 4:50 och det gick väl helt ok. 
 
Nu är det bara sköna, korta och snabba pass kvar.
 
Har lite frulleproblem på marathondagen. Frukosten på hotellet öppnar 06:30 och starten går 09:00. Funderar på att sno ett par ägg på lördagsfrullen som jag kan ha i minibaren till söndag morgon. Då kan jag trycka i mig dom vid 06 och sen gå ner och äta resten. 
Jaja. 
 
 
 

Sista veckan med långpass.

Kittat tävlingslinne! Hoppas på väder för det bara, just nu är det iaf 19 grader och sol där nere.
 
På södag är sista långpasset innan Berlin och det kommer jag springa på tråkigaste möjliga sätt. Fram och tillbaka längs med vattnet. Sen hem och dumpa väskan inför sista 10km då jag ska försöka springa en bit under mitt mara-tempo. 
 
Stötvågsbehandlingen har gett ganska bra resultat men efter dagens behandling får det nog räcka. 
 
Och dagens 8km lugna distans kan jag med all säkerhet säga, att den kommer göras på ett löpband. Vädret ser så där ut. 
 
Nya skor har kommit. Ett par nya Kinvara2 att springa maran i och ett par av årets Mirage att ha som mängdsko. 
 
Garmins nya klocka fênix får mig att dregla.
Men den får vänta ett tag. Förmodligen väldigt länge. Förmodligen ända till nästa sommar då det blir New York+LA-San Diego-San Francisco-Yosemite-Las Vegas. Där nånstans efter vägen kommer den kanske bli upplockad! 


Styrketräningen verkar ha kommit igång lite. Jennie går till gymmet alla dagar i veckan just nu, så då kan man försöka haka på när det passar. 
 
Imorgon blir det Kolmården för tredje(?) året på raken med morsan, syrran och Emmy. Nu också med Jempa! 
 
På söndag efter långpasset blir det strosande på stan och framförallt strosande inne på Norrøna. Känns som att det blir en sån här:
 
En sån här skulle också sitta fint. Lite svårare att få tag på bara. Forskare på Stanford University har jämfört människokroppens förmåga att kyla ner sig med bl.a. björnars dito och har kommit fram till att genom att kyla ena handen efter träning ger en lika stor effekt som vissa former av doping. Nu kan man ju tyvärr inte bara doppa handen i en hink med isvatten och förvänta sig samma sak utan det krävs undetryck för att stimulera blodflödet och ger då en liknande mekanism som kylaren till en bilmotor. Riktigt coolt!
 
 
 
 
 
 

Långa intervaller...

 
4x2km med lite upp- och nedjogg. 13km totalt. 
 
Gick bra men 5tempo kan ibland kännas tungt när jag tänker på att jag ska hålla den farten i över 40km. 
 
Ny stötvågsbehandling idag. Det gör så JÄVLA ont! 10min av total supersmärta så att svetten rinner. Som grädde på moset så kostar det också drygt sjuhundra spänn! Så lite mer än 1:- i sekunden för tortyr, men det verkar funka. Bra det.

RSS 2.0