Steve Earle och Takida-snubben!

Otroligt ful video! Men det spelar väl ingen roll, Jempa? :)

Första riktiga testet.

14km i 6fart.
Avslutade med ett pass på gymmet och då började konstigt nog höger vad kännas lite stel. Men det kan vara för att jag fokuserat så mycket på massage och stretch av vänstern så högern har hamnat lite efter. Så nu får det bli lite TLC till den!

Nu på söndag blir det 10-12km. Kvalitet på tisdagar, torsdag och söndag får bli volym, så får det se ut ett par veckor fram tills jag kommit i kapp söndagsdistanserna i programmet som nu ligger på vecka 14.

På måndag hoppas jag kunna testa att simma med nya klockan - vi får se hur dålig den statistiken blir! Fan så svårt det är att simma frisim! Men jag ska testa att istället för att andas på var tredje, dvs på olika sidor varje gång, så ska jag prova att andas på en sida en längd i taget. Mindre hyperventilering då får vi hoppas.


Hmm...


Löpning på midsommar!

Genomförde två pass i helgen. Hakade på Jennies distans på midsommaraftonsmorgonen, med champagnefrukost direkt efter, och sen sprang jag en sväng igår.

Fick nya Kinvara 2 idag! Testar dom imorgon.

 


Nya 910XT!


Snart hundlös.

Hundvakten är snart till ända och mor kommer hem från Kanarieöarna. Alex är alltid mysig att ha här men jag brukar välja bort träningen då, så att han slipper vara ensam för länge.
Idag blir det ett triathlon-inspirerat pass.

Först allmänstyrka i gymmet.
Simma 15-25min. Helst varannan längd frisim.
Cykel 10km
Löpning(jogg) 5km

Så nästan en tri-sprintdistans.

Matdagboken går ganska bra. En bonus med det hela var ju att få se hur mycket (läs:lite) energi jag får i mig.
Fredagen är ju lite speciell. I den kalorimassan ingår 10 öl, 3 glas rödvin och 2 snaps (2100kcal motsvarade den mängden alkohol:). Sen var det tack och godnatt.
Men annars, med undantag för igår, så når jag knappt upp i 2500 som jag ska ha i mig för att behålla nuvarande vikt(66kg). Sen dagar med träning, och för att inte ens tala om dagar med långpass, så behövs det en väldigt massa mer mat.

Proteindrinkar måste bli tvång på dagar med träning.
Sen har jag ju tappat en del muskler på senaste så när jag får lite fason på styrkan igen så kommer jag nog äta mer på automatik.

Vad är på g! Vad? Ja, vad!

Jag fick ok av sjukgymnasten senast att börja småjogga 100m och gå 100m så länge det kändes bra.

Jempa skulle springa 6k i lugn fart så jag hakade på, eventuellt promenera om inte vaden skulle hålla. Men det gick bra! Lite trött i den på kvällen och nu dagen efter känns det ingenting.

Vilar nu i två dagar, stretchar noga och känner efter så att den är ok. På onsdag så går jag ut och joggar 4-6km och på torsdag kör jag ben på gymmet. Eventuellt lite cykel eller simning också.

Men hur som så är jag på väg tillbaka!


Vad? Vad! Vadå? Rehab av vad.

Har kommit så långt nu som att jag gjorde vadpress igår på gymmet.

Har kört vattenjogg i 1:30:00, sjukt tråkigt! Men hyfsad träning. Nu ska det ersättas med lätt jogg "på stället", dvs framför fotbollen ikväll, så länge som möjligt. Förhoppningsvis så springer jag igen om två veckor!

Annars har det mest blivit cykling, spinning och mina första försök på frisim. Det är sjukt svårt men jäkligt roligt. Har svårt att simma lugnt, utan det går bra lugnt ett par 10m och sen börjar det gå snabbare. Då blir det svårare med andningen och till slut så hyperventilerar jag. Men 100m funkar hyfsat.

Jag har börjat föra matdagbok för att se vad jag mår bättre/sämre av i samband med träning.

Nu ska jag vara hundvakt i en vecka och åka till skärgården i helgen så det blir väl lite mindre träning framöver.


RSS 2.0