Sommarsnö


Planering av 2013.

Om jag får vara skadefri/sjukdomsfri till skillnad mot i början av det här året så skulle jag vilja hinna med ganska många lopp med Stockholm maraton som huvudlopp.
 
Två sjöar runt 11.2km Sundbyberg, 17:e mars
Premiärmilen Djurgården, 24:e mars
Kungsholmen runt, 4:e maj
Stockholm maraton, 1:a juni
Stockholm halvmaraton, 14:e september
Lidingöloppet 30km, 21:a september
Hässelbyloppet 10km, 13:e oktober
New York maraton, 3:e november
 
Står endast på väntelistan för New York så det är ju väldigt osäkert. Lidingöloppet har jag ju sprungit förut och jag skulle hellre vilja ha en bra tid på en halvmara så Lidingö får nog stryka på foten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Din gård.


Spinning.

Jag har tidigare bara gått på kombinationspass såsom spinning+core. Igår var det enbart spinning på 55 min och vad fan är grejen med spinning? Svettades floder efter den så kallade "uppvärmningen". Jag tycker ju att jag är i hyfsad form men det är så sinnessjukt jobbigt.
Igår satt jag visserligen nästan uteslutande med folk som hade spinningskor på sig och då fattar man ju att det är lite mer utmanande. Fick beröm av instruktören åtminstone som tyckte jag hade kört på bra. Jag berättade att jag var långdistansare och fick fuska en hel del i passet när jag lagt mig på för högt motstånd.
 
MÅSTE gå igen snart bara för att känna att man blivit lite bättre. 
 
 
Att kunna nå en sån hög puls så lätt var det längesen jag var med om. 

6tempo

En lätt jogg idag på 4km. Kände lite, lite i vaden men ingen större fara.
 
Foten däremot gjorde ganska ont i början. Mer än jag trodde efter den vilan jag haft. 
 
Spinning på 50min(!) väntar idag.
 
Kungsholmen runt den 4:e maj blir ett av förhoppningsvis flera lopp 2013. Men just Kungsholmen runt blir jag mest coach på. Jempas första halvmara!
 

Roligt.

 

Carola.

Igår var det spinning/core. Spinning var som vanligt så jävla vidrigt jobbigt som jag kommer ihåg att det ska vara. 
Andra låten var Främling med Carola. Inte Bob Dylan direkt.
 
Fick till ett hyfsat benpass i tisdags på 25min!
 
Ikväll blir det discomusklerna och lite cykel.
 
Igår välkomnade vi den senaste appleprylen till hemmet:
Min svarta iPhone 5!
Uppställningen är för närvarande:
1st iMac
1st Macbook Air
3st iPhone
1st iPad
Apple TV
Airport Express
2st iPod
 
Går igenom lite gamla bilder och dessa tre kan väl sammafatta tre år av långdistanslöpning, träning och resultaten jag nått.
 
Min min sammanfattar smärtan på mitt första maraton, 2010. Sprang i Kayano(!). Snitttempo på 5:59.
Bilden är tagen ungefär 24 timmar efter jag kommit hem från en vecka i New York med grabbarna. Missade mitt mål med 06:41. Sprang i Triumph 9or, saknar dom klumparna lite grann. Snittempo på 5:11.
Kanske lite väl tidigt (vet faktiskt inte på vilken km det kan vara) i loppet för att jämföra med de andra bilderna men vafan! Kinvara2 var dock lite för odämpad i framfoten mot slutet. Snittempo 4:52.
 
 

Bristningen/sträckningen i högervaden är tillbaka.

Följde med ut på en kort joggingtur i Barcelona. Tänkte att det kunde vara en bra uppstart igen men jävlar dumt det var. Höger vad började spänna efter ungefär en km. Så nu blir det diklofenak och vila oktober ut. Försöka få lite ordning på styrketräningen och gå på några spinningpass.
 
November och december får det bli ett grundschema med tre pass i veckan. Ett backpass, långa intervaller eller ett lite snabbare distanspass och ett långpass 12-20km.
 
Sen i januari så får det bli ett försök med ett åttaveckorsprogram för milen sub 40! Efter det får vi se om det blir träning för halvmara eller mara. Jag borde väl anmäla mig snart till Stockholm men startavgifterna ligger ju inte på en hundring direkt. 
 
Det här får väl vara slutet på säsongen i.o.m att det blir en längre vila nu. Grymt nöjd trots bara ett lopp! 

Barcelona!


Sep, 30, 2012.

Gesternas man tydligen när kameror är närvarande.
Från instagram.
Sammanbiten och jävligt trött vid målgång.

Barcelona!

Imorrn bär det av till katalonien! 
Och på söndag är jag tillbaka på den här arenan fast tillsammans med 90.000 andra och kollar på en liten fotbollsmatch kallad El Clasico.

Mando Diao!


.


Marathon-day!

Gick upp 05:00 och fixade kaffe. Sov ganska bra, kring sex timmar. Satt en stund sen och surfade lite medan jag väntade på att frukosten skulle öppna. Satt och läste lite på jogg.se där jag såg att flera hade beställt taxi så då blev jag också sugen. Skönt att slippa ödsla energi på tunnelbanan. beställde en taxi till 07:30. Kom ner till frukosten precis till 05:30 och var först där. Åt tre ägg på en gång med kaffe och lite juice. Sen tog jag två frallor med skinka och avslutade med en yoghurt och en macka med nutella. 

Efter frukosten började förberedelserna på riktigt. Tejpa bröstvårtor och på med vaselin på tårna och andra känsliga ställen. Tryckte ner tunnelbanekort, lite kontanter och fem gels i bakfickan på brallorna. Tog min gamla craft-jacka att ha på mig i startfållan. Vilket skulle behövas, det var så sjukt jävla kallt. Taxin kom på sekunden i tid och jag såg ganska snabbt att jag hade inte behövt den, det var folk överallt som vallfärdade till området. Blev avsläppt strax innan Reichstag. Kallt som fan var det, 8 grader kanske och jag såg en massa stackare med enbart linne som stod och skakade. Man fick plastponchos av adidas att ha på sig iaf. Gick ut på den stora gräsplanen framför Reichstag och joggade över den två gånger. Grymt mäktig känsla med soluppgång och stämningen på området. Promenerade till startfållan genom Tiergarten och det var väldigt välskyltat. 
Så där såg det ut dagen efter.
 
Gick på bajamajan två gånger vid startfållan vilket ändå inte räckte, drack alltså lite för mycket. 
Surrade lite med en en helt överjävligt tråkig skotte som skulle göra fem maror i år. Han påstod att han siktade på 3:15 vilket jag har svårt att tro att han klarade. 

Efter sista toabesöket så var det ca femton minuter kvar och jag lyckades ta mig ganska långt fram i min fålla(F). När starten gick så var det promenad i ett par hundra meter innan vi kom fram till mattorna. Starten gick och det blev löpning nästan på en gång vilket jag inte varit med om på mina tidigare lopp. Efter femhundra meter så var det bara att stanna och pinka igen. Så första k gick på 5:30 så det sprang jag in direkt på den andra med en tid runt 4:40. Sen gick det lätt och snabbt! Kilometertiderna fortsatte kring 4:40-4:45. En helt otrolig stämning runt banan med hejande människor med bjällror i händerna. Första tio kilometer gick så otroligt fort i mitt huvud och jag flöt fram verkligen. Sprang om rätt mycket folk. Vid 15 började jag få lite ont i högervaden vilket oroade mig ganska mycket. Jag funderade en stund på att stanna och stretcha ut den men det vågade jag inte riktigt. Vet inte om jag hade kommit igång igen sen, men jag försökte ändra steget en liten stund och det hjälpte. Efter 20 kilometer så började höger ljumske/höft kännas lite samt vänster knä. Förstod att tempot varit för högt men jag försökte att inte tänka på det. Var mest orolig över att jag skulle få kramp i vaden så jag var noga med att ta en gel när kände mig trött. Försökte ta energidryck där det fanns men på de flesta stationerna var det bara vatten. 

Hade ju satt fast en svensk flagga på linnet och det är jag glad att jag gjorde. Massor av svenskar i publiken som skrek och hejade på svensken! Fan vilken skillnad det gör! 

Strax efter 20 så hade Erdinger en gigantisk tavla där folk fick skicka upp hälsningar till deltagarna och jag hann se ett av två från Jempa och fick rysningar och blev pigg igen. Det här skulle bara gå. 
Bild tagen av Jempa.
 
Jempa stod vid 37km ungefär och jag var så otroligt trött nu och kunde nästan enbart tänka på hur många kilometer det var kvar. Kilometermarkeringarna stämmer ju inte riktigt med klockan heller för man springer ju lite i sidled och så. Klockan låg ungefär 600m före vilket var sjukt störande. 
Hade även svårt p.g.a. tröttheten att räkna ut i huvudet hur jag låg till för att klara 3:30, men kände mig rätt säker på att jag var safe. Om jag vetat hur nära det var så hade jag nog försökt forcerat lite mer men jag vet inte om det hade gått. Blev aldrig hungrig någon gång under loppet åtminstone, det har jag ju haft problem med förut. Kommer alltid ha ordetligt med gels med mig i fortsättningen på längre lopp. 
 
Vid 40km så började det bli vidrigt tungt. Kunde knappt förmå mig själv att ligga kring 5min/km. 
Så här såg sista fem ut(!).
 
5:10.0
5:00.3
5:16.1
5:02.5
4:37.2
 
25:05 ungefär på sista femman. Sista 1000 lyckades jag ju ligga på lite men det var också det sista jag hade.  
 
Upploppet genom Brandenburger Tor med alla tiotusentals i publiken var helt otroligt men jag hade också ganska svårt att njuta fullt ut för att jag var så trött. Sen när jag trodde att loppet var slut just efter Brandenburger Tor så såg jag att det var ett par hundra meter till. Tungt i det läget! 
 
Det blev några roliga bilder som jag fastnade på under upploppet. Ska beställa dom sen. 
En annan kul grej var att dom filmade loppet på vissa ställen och klippte ihop det med ens startnummer. 
 
Efter målgången så såg stod klockan på 3:29:04 vilket stämde ganska bra med nettotiden på 3:28:59 men jag var ändå lite orolig att jag precis hade bommat 3:30 men det gick bra!
Efter 10 min i målområdet så började det göra riktigt ont i kroppen. Framför allt höger vad som jag försökte stretcha lite men det gjorde för ont. Jag ställde mig en stund i kön för massage men det tog sån jävla tid så jag gick mot ölen istället. De delade ut gratis alkoholfri öl från Erdinger och den var sinnesjukt god! 
 
Siffror!
Placering 6008 av 34.485.
Placering 885 i min åldersgrupp. 
Medelpuls 165.
Snittempo 4:52min/km.
 
24:01 på tredje femman är jag väldigt nöjd med. 24:16 på femte var ju också en fining. Synd på den sjunde och åttonde bara. Men vafan, i slutet av maj när jag fick bristningen i vaden så visste jag ju inte ens om jag skulle kunna springa. Allt under 3:44 som var mitt tidigare PB hade jag varit nöjd med. Att komma under 3:30 är egentligen helt otroligt. I julas var jag så sjuk att jag fan trodde jag skulle dö och fick ta ett uppehåll på drygt två veckor. Bristning som sagt i maj och sen nu en månad innan Berlin, en befarad hälsporre.  
Tejpad vad och Plantar Faschiit.
Belöning!

RSS 2.0