The tallest man on earth.


Svettbandy

En svettbandygraf!

Tog med mig klockan för att hålla koll på pulsen. Hade en lite för hög kroppstemp innan, 36,9. Brukar ligga på 36,5. Klev av efter att pulsen var uppe och vände på 184.

-

Haft en trevlig kväll efter innebandyn!

Fäck!

Börjar bli mer och mer irriterad över Lidingöloppet. Jag trodde ju att det var smart att öppna lugnt för att slippa rusningen men nu läser jag att om jag bara trängt mig fram så hade det nog gått bra. Dom flesta som låg i startgrupp två hörde också hemma där, så då hade det inte varit ngn risk att man skulle börja springa om dom.

Hur kan dom ha så stora startgrupper? Alla jävla klassikerjagande människor, som promenerar sig mer eller mindre igenom, borde fan få springa en annan dag. Sen får jag ju skylla mig själv att jag bommade att komma i tid och att starta klockan på rätt ställe. Det ledde ju i sin tur att jag inte riktigt visste hur dåligt jag låg till. Jag är sjukt sugen på revansch just nu men det får bli Berlin nästa år. Sen kan det bli lagom med klassikern 2013 och då ska det fan bli silver på LL(2:15)! 

Förkylningen ligger på lådan kan man säga. Halsontet kom i posten igår. Jag testar att lira lite innebandy ikväll istället för löpning.

Först en massage efter jobbet.

Så ärt!

Officiellt resultat.






Första femman alltså...
Jaja, klassikern kommer ju bli gjord nångång så jag får en ny chans att putsa den där femman.


Florence nya.


Så jävla trött.

Nu borde förkylningen komma snart gissar jag. New York-resan är gjord och Lidingöloppet sprunget så nu blir det lite lugnare med inte så mycket planerat.

Kom hem i fredags och var hemma ett par timmar och packade om och åkte till stockholm. Tog en sömntablett på kvällen för att inte riskera att vakna tidigt p.g.a jetlaggen. Gick upp vid åtta och drack en halvliter maxim och käkade två ägg, en timme senare åkte göten ner och vid tio en macka och mer sportdryck. Det kändes lagom då men nu när jag läser det så ser jag att det är verkligen för lite.

Kom fram till Lidingövallen strax innan tolv och satte mig ner en stund för jag tänkte att det var ganska gott om tid. Studerade banan lite och ser efter ett tag att det är ju fan rätt långt till Koltorp där starten går.
Följer strömmen bort och när klockan börjar närma sig halv ett förstår jag att det kan bli bråttom med toalettbesök och allt. River av mig överdragsbyxorna och börjar raska på lite men efter en stund börjar jag bli omsprungen av folk från startgrupp 4 som startar 10 minuter senare än jag(!), nu jävlar är det brådis! Upp i skogen för att lätta på trycket och sen var det till att börja springa. Kommer fram till min fålla med två minuter till godo, knyter skorna, riggar klockan och sen gick starten.

Väntade på en tidmatta att starta klockan på men det var ingen så mitt pass i klockan är 220m för kort, inte hela världen men jävligt irriterande där och då i.o.m att de första hundra metrarna gick sjukt sakta. Men jag försökte komma ihåg min plan att bara ta det lugnt i början och ta första fem på runt 26 men dom planerna grusades rätt snart när jag märkte den helt sjuka jävla trängseln. Nu bannar jag mig riktigt hårt för min klantighet, om jag bara hade kommit i tid till startfållan så hade jag kunnat ställa mig längre fram.

Första femman enligt klockan på 27:22 men blev nog kring 30. Efter 10 började den värsta trängseln släppa och jag börjar springa om folk. Men det var jobbigt som fan att springa om hela tiden för att banan var så smal på vissa ställen så vid ompasseringarna fick man ta ett kliv ut i skogen bland rötter och skit.
Andra femman på 24:53 och det hade varit perfekt om den första gått enligt planen.
Tredje femman börjar jag räkna i huvudet på hur mycket jag måste öka för att kunna klara 2:30 och då gick det lite snabbare, 24:01.

Upp till 18km så var det hur lätt som helst om man jämför med kvarvarande 12. Fy fan! Vidiriga jävla backar var det. Fjärde femman gick på 24:58 som också var helt ok och där någonstans började jag snacka med en kille som satsade på samma sluttid och vi bestämmer oss för att hjälpa varandra att dra på lite och hålla ett högre tempo. Han hade sprungit ett par gånger förut så han varnade mig för kommande backar och hur man skulle gå uppför istället för att springa och dra på sig syra. Aborrbacken var inte så jävla farlig ändå som man fått höra men efter den var jag rejält trött samt att min sopiga frukost började sina i magen.

26:44 går näst sista femman på och då börjar jag nog förstå att 2:30 är kört. Men istället för att ge upp och börja springa i ett behagligt tempo sista fem så tänkte jag satsa mig ur tröttheten, det har funkat förr. Tog en extra mugg powerade och lyckades få tag på en halv banan på den näst sista vätskan. Sen försökte jag trycka på lite och det gick helt ok, sista femman på 26:09 och den gick kanske inte så snabbt på papperet men snabbt mentalt. Jag blir nästan förvånad när jag hör publiken ropa att det bara är 1km kvar. Kom i mål på 2:36:41 och jag är väl nöjd med det men det hade varit jävligt skönt att kommit in under 2:30, men jag får göra ett nytt försök om två år.
Tempot igår på en mara minus backar tror jag nog hade räckt till en sluttid kring 3:30.

Distans:    29.78 km
Tid:    2:34:10
Medeltempo:    5:11 min/km
Medelpuls:    173 slag/min 87 % av maximal
Maxpuls:    185 slag/min


I målområdet trycker jag i mig allt jag kan för jag var så sjukt hunrig. Tackade Magnus som jag sprang med på slutet för hjälpen och anti kramp-tabletten som han gav mig innan dom värsta backarna.  Kommer hem till Mackan strax innan klockan fem och dricker min första drink typ en minut senare. Sen blev det 40-årsfest för syrran och Helena! Träffade mycket folk som jag inte sett sen jag var liten.

Kom hem idag vid fyra, käkade och somnade direkt och sov till sju. Ett riktigt konstigt men jävligt roligt dygn! Särskilt dom sista timmarna.

Nu ska jag ta ett par lugna pass i veckan och sen ska jag försöka mig på ett program på typ 10 veckor som ska ge mig en snabbare miltid. Sen efter det så börjar marathonträningen för stockholm nästa år.

Så säger vi.


kanye


Semester!

Nu är det 10 dagars semester, så jävla skönt.

Den här veckan har varit lite halvdan men jag har gjort dom passen jag ska. Gymmet i tisdags och idag och löpning samma dagar. Korta intervaller i tisdags och 10k idag. Imorgon blir det dom sista passen inför Lidingöloppet.

Sen är det New York! Tveksamt om det blir någon löpning där, isf i butiken där jag köper på mig ett par dojor. Eventuellt kanske man får feeling och springer lite i parken. Jag köper mig nog en ny garminklocka så jag kanske vill testa den. Annars blir det en sjujävla kolhydratladdningsvecka!


Mera Buckley.


Hård helg!

Tog igen det tappade gympasset igår och fick till det riktigt bra. Rygg, biceps, mage och lite ben.
Tog också igen fartlekspasset som jag skulle kört i fredags. 30min i olika tempon på Rocklunda.
Idag körde jag 22km kuperat samt 3 backintervaller uppför den där dryga jäveln vid hästhagen. Jag körde dom efter ca 19km för att simulera Aborrbacken som kommer sent på LL.

Snart så blir det rutin igen när jag inte längre är hundvakt. Styrkan som ligger på måndagar flyttar jag till tisdag så imorgon blir det helvila.

Same old same old...

Fast med en ledig onsdag!

Fick stryka gymmet igår. Har varit på utbildning i tre dagar och sen så är jag hundvakt nu. Det blev enklast att stryka ett gympass.

Annars har det varit lugn distans idag och i tisdags.

Imorgon eller på lördag så är det fartlek och på söndag ett långpass på 22km.

Falsk ischias.

Långpass igår, lätt distans och gymmet i fredags.

Passet igår gick ganska bra. Jag körde 4-5km på skogsstigar och sen två varv på femman. Totalt 19km.

Nu på morgonen vaknade jag av att det gör ont som fan i vänster skinka och ner mot knät. Misstänker falsk ischias som man kan få om man stretchat för dåligt. Som ett brev på posten! Jag kände ingenting alls när jag sprang utan det måste bara kommit under natten. Jag får försöka stretcha baksidan ordentligt i ett par dagar.

Jeff Buckley


Korta intervaller!

8x200m ikväll i Rocklunda spåret. Det var för övrigt första gången jag körde intervaller i terräng.
Jag visste inte riktigt hur mycket vila jag skulle ha mellan varje intervall men jag körde på 30sek för att inte riskera att den skulle kännas för lång. Den första kändes som 1 min och den sista på 1 sek så det var nog spot on!

___

Efter uppjoggen så körde jag lite löpteknikövningar och stegringslopp och jag hade ett sjukt bra sista stegringslopp innan intervallerna. Kollade tempot nu och det var runt 2:40. Det skulle väl kunna vara 100m på runt 15 sekunder, så här i VM-tider.

___

Imorgon bitti blir det gymmet och sen på eftermiddagen 10km.

___

Augusti blev bra! 29 pass trots kräftfiske med monsterfylla och dumheter.



RSS 2.0